VIP@WORK

Meer stages in het MKB!

VIP@work richt zich op MBO stages bij het midden- en kleinbedrijf (MKB). Vaak zijn grote bedrijven wel bekend met het aannemen van stagiaires. Kleine en middelgrote bedrijven zijn hier minder bekend mee omdat ze de connecties niet hebben, mogelijkheden niet kennen of niet weten wat voor toegevoegde waarde een stagiaire kan hebben.

VIP@work wil de capaciteit van bedrijfsondersteunende organisaties vergroten om ondersteuning te beiden aan MKB’s om stagewerkgevers te worden. Bedrijfsondersteunende organisaties zijn degenen die dagelijks in contact staan met het MKB en vormen de ideale brug tussen hen en de MBO scholen. Het doel is om de kennis van bedrijfsondersteunende organisaties te verbeteren. Zij zullen informatie verkrijgen over potentiële sectoren waar stages kunnen worden ontwikkeld in hun specifieke regio en zijn in staat om deze nieuwe kennis snel op te nemen om het MKB te informeren, inspireren en op te leiden (via begeleiding, trainingscursussen, mentoring), zodat ze stappen ondernemen om stagiairs in dienst te nemen.

Inqubator Leeuwarden werkt samen met partners uit Roemenië (NERDA), Italië (Eurocrea), Ierland (Momentum), Denemarken (Europees E-Learning Institute), Griekenland (CCS) en Nederland (Friesland College).

Het project loopt tot november 2019. Lees de nieuwsbrief over het eerste jaar hier!

Wil je betrokken worden bij VIP@work of meer weten over dit project? Ga naar de website of neem contact op met Marie-jetske.

 

Inqubator Leeuwarden