VIP@WORK

VIP@work richt zich op MBO stages bij het midden- en kleinbedrijf (MKB). Vaak zijn grote bedrijven wel bekend met het aannemen van stagiaires. Kleine en middelgrote bedrijven zijn hier minder bekend mee omdat ze de connecties niet hebben, mogelijkheden niet kennen of niet weten wat voor toegevoegde waarde een stagiaire kan hebben.

VIP@work wil de capaciteit van bedrijfsondersteunende organisaties vergroten om ondersteuning te beiden aan MKB’s om stagewerkgevers te worden. Bedrijfsondersteunende organisaties zijn degenen die dagelijks in contact staan met het MKB en vormen de ideale brug tussen hen en de MBO scholen. Het doel is om de kennis van bedrijfsondersteunende organisaties te verbeteren. Door deel uit te maken van een regionaal partnerschap, zullen zij informatie verkrijgen over potentiële sectoren in hun specifieke regio, waar stages kunnen worden ontwikkeld. Daarnaast zijn er materialen voor bedrijfsondersteunende organisaties beschikbaar om MKB te informeren, inspireren en op te leiden, zodat ze stappen ondernemen om stagiairs in dienst te nemen. Vanuit VIP@work zijn er ook materialen ontwikkeld voor de MKB bedrijven zelf, zodat ze de motivatie en kennis hebben om stagiairs aan te nemen. Geïnteresseerd? Registreer je dan op het VIP@work platform en haal je voordeel uit bovengenoemde materialen, die zowel voor bedrijfsondersteunende organisaties als MKB bedrijven ontwikkeld zijn!

Voor VIP@work heeft Inqubator Leeuwarden samengewerkt met partners uit Roemenië (NERDA), Italië (Eurocrea), Ierland (Momentum), Denemarken (Europees E-Learning Institute), Griekenland (CCS) en Nederland (Friesland College).

Het project liep tot november 2019, maar alle ontwikkelde materialen zijn en blijven beschikbaar!

Wil je meer weten over dit project? Ga naar de website of neem contact op met Nynke.

Inqubator Leeuwarden