Ons team

Inqubator wordt gerund door een team van enthousiaste professionals met een hart voor ondernemerschap. Hieronder meer over wie we zijn en met wie je het beste contact kunt opnemen.

Lennard Drogendijk

Lennard is de initiator en coach van Inqubator. Met zijn jarenlange ervaring als zelfstandig ondernemer van een groeiende organisatie heeft Lennard alle facetten van ondernemer bij de hand gehad. Hij deelt graag zijn kennis met jou tijdens de maandelijkse intervisie en de maandelijkse coaching gesprekken die jullie hebben. Wanneer het nu gaat over het inschrijven van je bedrijf, het bepalen van de verkoopprijs, het schrijven van je businessplan of het aanvragen van subsidies, Lennard weet er alles van en helpt je graag verder.

E-mail Lennard


Lucas van der Meulen

Wanneer je vragen hebt of er iets geregeld moet worden, dan klop je aan bij Lucas. Als projectleider van Inqubator regelt hij alles op het gebied van de masterclasses, workshops en evenementen. Hij houdt in de gaten of je op het juiste pad blijft met je bedrijf en schakelt Lennard of een van onze partners in om je te helpen wanneer je vastloopt. Lucas regelt ook de maandelijkse intervisie waarbij de ondernemers elkaar helpen met hun vragen over ondernemen.

E-mail Lucas


Bertwin Kampman

Inqubator Leeuwarden werkt nauw samen met de onderwijsinstellingen in Friesland. Deze samenwerkingen worden geïnitieerd en onderhouden door Bertwin. Samen met de onderwijsinstellingen worden er ondersteunende workshops ontwikkeld voor de keuzedelen ondernemerschap voor het MBO en kunnen HBO en MBO studenten afstuderen binnen hun eigen bedrijf binnen Inqubator Leeuwarden.

E-mail Bertwin


Nynke de Jager

Nynke ondersteunt het management van Inqubator Leeuwarden. Wil je een afspraak maken met Lennard, Lucas of Bertwin, dan kun je bij Nynke aankloppen.

Daarnaast ondersteunt Nynke de directie en het bestuur van Business Development Friesland. Nynke is als projectmanager voor EEN North actief voor het Enterprise Europe Network.

E-mail Nynke


Sasha Dijkstra

Naast haar activiteiten voor Inqubator Leeuwarden is Sasha werkzaam als Project Management Assistent bij Business Development Friesland.

Inqubator Leeuwarden werkt samen met incubators en onderwijsinstellingen in Europa. Deze Europese samenwerkingsverbanden worden o.a. geïnitieerd en uitgevoerd door Sasha. Sasha werkt aan onze Europese projecten.

E-mail Sasha


Iris Bos

Iris werkt sinds april 2019 bij BDF maar is er in deze korte tijd in geslaagd om haar kennis en vaardigheden aanzienlijk te verrijken. Ze geeft bijvoorbeeld workshops en ontwikkelt trainingsmateriaal over zaken als ondernemerschap, sociaal ondernemerschap, ideeëncreatie, bedrijfsplanning en pitching.

Wanneer ze niet werkt of reist voor haar werk speelt ze strategische spellen zoals Kolonisten van Catan en Backgammon. Samen met haar kinderen en vriend verkent ze graag alle schoonheden van de wereld.

E-mail Iris


Gabe van der Zwaag

Gabe kwam bij BDF voor de diversiteit, brede werkomgeving en de verscheidenheid aan projecten die hem scherp houden. Hij vond zijn roeping binnen het ACBC-project, dat werkt aan scholing ter voorkoming van cyberpesten bij de meest kwetsbare doelgroep, namelijk jeugd.

Op zijn vrije dagen geniet hij van de tijd die hij heeft, hetzij door muziekfestivals te bezoeken, spontane roadtrips te maken of door onder te duiken in een goed boek.

E-mail Gabe


Inqubator Leeuwarden