T3QM: Three Questions Model

T3QM (The 3 Questions Model) wil aspirant ondernemers, met verschillende achtergronden en die geen toegang hebben tot traditionele ondersteuning, helpen bij het praktisch ontwikkelen van hun bedrijfsidee. Dit willen we doen door de bedrijfsontwikkeling te bekijken vanuit de markt, de ondernemer zelf en de stappen die nodig zijn om een bedrijf te starten, maar ook om werkgelegenheid te creëren. Het is een nieuwe en unieke tool waarmee ondersteuning op maat kan worden aangeboden die de lokale gemeenschap en economie kan versterken.

 

Bij T3QM staan drie vragen centraal:

  1. Wat verkoop je?
  2. Aan wie?
  3. Voor hoeveel?

 

Vanaf dit startpunt, zullen er allerlei bedrijfsscenario’s, leermaterialen en real life bedrijfservaringen worden behandeld. Gedurende het hele traject was het doel om ondernemende vaardigheden en competenties te ontwikkelen, maar ook om ambities te verhogen door voortdurende ondersteuning van mensen die dezelfde reis hebben gemaakt.

 

Voor T3QM heeft Inqubator Leeuwarden samen met 5 partners samengewerkt: Bridging to the Future (Verenigd Koninkrijk), het Instituut voor Ondernemerschapsontwikkeling (Griekenland), het Instituut voor Europees Sociaal Ondernemerschap en Innovatief Onderzoek (Litouwen), JO Consuling (Italië) en Stichting Promotie Ondernemende Initiatieven (Malta).

 

Het T3QM project is al afgelopen, maar de resultaten van het project zijn en blijven beschikbaar voor gebruik! Dit zijn de handboek en tools voor docenten en een handige online tool voor startende ondernemers om meteen aan eigen business model te werken!

 

Meer weten over dit project? Kijk op www.3questionsmodel.eu of neem contact op met Sasha.

Inqubator Leeuwarden