DIFME

Digitale internationalisering en vaardigheden op het gebied van financiële geletterdheid voor micro-ondernemers

Het DIFME-project heeft tot doel om de digitale vaardigheden en financiële vaardigheden van ondernemers te verbeteren doormiddel van een online platform te ontwikkelen waarin cursusmateriaal wordt geplaatst. Dit cursusmateriaal zal worden ontwikkeld op basis van een analyse van de behoeften van ondernemers en de ondernemerschapsprogramma’s die worden aangeboden door instellingen voor hoger onderwijs in de EU en daarbuiten. Het zal de fundamentele competenties identificeren die vereisen twee disciplines en de hiaten in het bestaande aanbod. Het platform en ander leermateriaal zullen beschikbaar zijn via de SME HUB. Zowel voor de MKB-hub als het online platform zullen er gebruiksvriendelijke omgeving zijn die eenvoudig en een effectieve toegang tot de belangrijkste leerconcepten voor ondernemerschap biedt.

Het project heeft een aantal doelstellingen. De belangrijkste doelstellingen zijn het ontwikkelen van de digitale en financiële vaardigheden van ondernemers. Een ander doelstelling is het bevorderen van samenwerking tussen ondernemers en instellingen voor het hoger onderwijs en het organiseren van verspreidingsevenementen om het bewustzijn te vergroten en belanghebbenden in heel Europa te bereiken.

Het project wordt afgesloten met samenwerking en een ​​gezamenlijk kwalificatieprogramma om het EU-kwalificaties verder te ontwikkelen.

Inqubator Leeuwarden