SESAME

De afgelopen drie jaar heeft Inqubator Leeuwarden, samen met Mentorprogramma Friesland en met diverse organisaties uit Europa gewerkt aan het stimuleren van sociaal ondernemerschap in de regio.

Inqubator Leeuwarden en sociaal ondernemerschap – 

 

De afgelopen drie jaar heeft Inqubator Leeuwarden, samen met Mentorprogramma Friesland (samenwerking Friesland College, ROC Friese Poort, NHL en Stenden Hogeschool) en met diverse organisaties uit Europa gewerkt aan het stimuleren van sociaal ondernemerschap in de regio. Mbo scholen, business incubators en overheden uit Litouwen, Turkije, Spanje, Groot Brittannië, Finland en Nederland zochten naar meer kennis op het gebied van Sociaal ondernemerschap en mentoring en hebben dat bij en met elkaar gevonden in het project SESAME.

 

Er zijn verschillende producten ontwikkeld om te leren over en te enthousiasmeren voor Sociaal ondernemerschap. Een complete lesmodule Sociaal Ondernemerschap voor mbo studenten is gemaakt en geïmplementeerd op Friesland College en Friese Poort. Ook de workshops ondernemerschap die Inqubator Leeuwarden aan mbo studenten geeft bevatten nu een vast onderdeel over Sociaal ondernemerschap.

 

Bij Inqubator Leeuwarden vinden we dat het bedrijfsleven een belangrijke rol kan en moet spelen bij het oplossen van sociale vraagstukken. Daarom is Sociaal Ondernemerschap en sociaal ondernemendheid een belangrijk onderdeel van onze missie. In ons netwerk benadrukken we de waarde van sociaal ondernemerschap keer op keer. Wij vinden sociale bedrijven top ondernemers aangezien hun businessmodel vaak complexer is dan die van andere bedrijven. Ze moeten immers naast continuïteit, winst en groei primair focussen op het creëren van waarde voor de samenleving. Inqubator Leeuwarden steunt deze startende sociale ondernemers, omdat het vooral de sociale bedrijven zijn die met overtuiging en realiteitszin moeten worden opgezet. Mensen kopen geen producten omdat het domweg goed is voor de wereld, het moet bovenal het beste product of de beste service verkrijgbaar zijn.

 

Meer informatie over SESAME en de SESAME materialen op sesameproject.com of neem contact op met Marie-jetske.

 

Het project werd uitgevoerd in kader van het Strategic Partnership programma Erasmus+.

 

Inqubator Leeuwarden