MASTER

Omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om startend ondernemerschap te promoten en ondernemerschap onderwijs te verbeteren zijn we in het najaar van 2016 deelnemer geworden in het project MASTER. MASTER vergelijkt verschillende vormen van ondernemerschapsonderwijs in Europa met elkaar om te komen tot een praktisch toepasbare set van ondernemerschapslessen.

Ondernemerschapsonderwijs in het MBO – 

 

Omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om startend ondernemerschap te promoten en ondernemerschap onderwijs te verbeteren zijn we in het najaar van 2016 deelnemer geworden in het project MASTER  (Mainstreaming Student Entrepreneurship). MASTER vergelijkt verschillende vormen van ondernemerschapsonderwijs in Europa met elkaar om te komen tot een praktisch toepasbare set van ondernemerschapslessen. Deze lessen kunnen we vervolgens weer inzetten bij onze workshops en masterclasses voor mbo studenten in Leeuwarden.
Het project MASTER draait om het verbeteren van ondernemerschapsonderwijs voor mbo studenten en focust op het versterken van de ondernemendheid van studenten.

 

Binnen het MASTER project interpreteren we ondernemerschap als een mind-set waar een aantal competenties bij horen die van waarde zijn voor iedereen, niet alleen degenen die een eigen bedrijf willen beginnen. Deze competenties – denk aan creativiteit, innovatie, het nemen van risico, zelfstandigheid, initiatief, probleemoplossend vermogen, enz. – zijn waardevolle eigenschappen en vaardigheden voor studenten, zowel voor hun professioneel  als persoonlijk leven.

 

Inqubator Leeuwarden werkt in MASTER samen met Lisburn and Castlereagh City Council (UK), mbo instellingen Technical Education Copenhagen (DK) en Cebanc (San Sebastian, ES), Roscommon Leader Partnership (IE), Feltech Software Innovations (Woorford, IE) en EfVET (Brussels, BE).

 

Voor meer informatie over MASTER ga naar www.studentstartup.how of neem contact op met Marie-jetske.

 

Inqubator Leeuwarden