Geïnteresseerd? Bel ons gerust op 058 845 8044.

contact

Student Talent Bank

Promoot ondernemerschapsonderwijs in het voortgezet onderwijs om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen, de overgang van school naar werk te vergemakkelijken en de betrokkenheid van studenten te vergroten. Dit door een cursus voor docenten te ontwikkelen om hun ondernemerschapscompetenties en mind-set te vergroten en door de oprichting van een Student Talent Bank Platform.

De aantallen van jongeren in EU landen die school verlaten zonder hun middelbare school te hebben afgerond zijn hoog. Het project Student Talent Bank promoot ondernemerschapsonderwijs in het voortgezet onderwijs om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen, de overgang van school naar werk te vergemakkelijken en de betrokkenheid van studenten te vergroten. Dit door een cursus voor docenten te ontwikkelen om hun ondernemerschapscompetenties en mind-set te vergroten en door de oprichting van een Student Talent Bank Platform.

 

Samen met ALDA Frankrijk, Platon Griekenland, European Schoolnet België, Universiteit van Valladolid Spanje, Eurocrea Merchant Italië en de onderwijsinspectie van Roemenië, zal Stichting Inqubator de cursus voor leraren ontwikkelen. Inqubator zal de leiding nemen bij het ontwikkelen van modules die betrekking hebben op de thema’s Diversiteitsmanagement en Talentmanagement en Coaching. Vijf docenten uit elk land krijgen de kans om te worden opgeleid in de Future Classroom Lab in Brussel, België.

 

Het educatieve programma zal beschikbaar zijn op het Student Talent Bank Platform. De cursus zal worden aangeboden met Learning Snacks (korte continue professionele ontwikkelingsmogelijkheden). De Learning Snacks worden aangeboden aan docenten via een gesloten Community of Practices. Ook is er op het Platform een online community voor studenten, de Student Talent Time Bank, om studenten te motiveren en te activeren waardoor zij minder snel geneigd zijn school te verlaten. De community helpt docenten studenten te ondersteunen om hun potentieel te benutten door hun talent te definiëren.

 

Geïnteresseerd in het project of in de training in de Future Classroom Lab in Brussel? Neem contact op met Gerda!

Inqubator Leeuwarden